Informatie

Op onze website proberen we van tijd tot tijd berichten te plaatsen waarmee we u meer informatie kunnen verschaffen over de diverse vragen en problemen die bij elektra kunnen opdoemen. Hieronder vindt u een korte schets van enkele problemen. Voor de uitgebreide teksten kunt u hierboven met uw muis op Informatie gaan staan en één van de onderwerpen aanklikken.

Wat te doen bij kortsluiting?

Helaas kan kortsluiting zomaar ineens voorkomen. Lang niet altijd is er een duidelijk aanwijsbare reden voor te vinden. Gelukkig is kortsluiting relatief gemakkelijk op te sporen. Door te kijken welke stop uitgeschakeld is, weet u in ieder geval in welke ruimten het probleem te vinden moet zijn. Koppel nu alle apparaten los, schakel de stroom weer in en koppel de apparaten één voor één weer aan het stroomnet. U ziet nu gemakkelijk en snel welk apparaat voor problemen zorgt!

Test de aardlekschakelaarinformatie

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is de aanwezigheid van een aardlekschakelaar in woningen verplicht. Het is echter wel belangrijk dat deze schakelaar regelmatig gecontroleerd wordt. Dat kunt u zelf doen door op de test-knop te drukken die op de aardlekschakelaar te vinden is. Daarmee voorkomt u dat u vertrouwt op een beveiliging die in feite niet werkt. Mocht de aardlekschakelaar niet door de test komen, neem dan contact met ons op om het probleem nader te onderzoeken.

Overbelasting voorkomen

Misschien herkent u het probleem wel. U wil thee koken terwijl de oven aan staat en prompt valt de stroom uit. Erg vervelend, want nu moet u kiezen tussen beide apparaten. Gelukkig is dit probleem doorgaans goed op te lossen. Wanneer er extra groepen in de meterkast worden toegevoegd, kan dit probleem verholpen worden. Zeker wanneer u overgaat tot een verbouwing of de plaatsing van een nieuwe keuken, is het verstandig om dergelijke problemen te laten verhelpen. Zo weet u zeker dat u van elk apparaat gebruik kunt maken wanneer u dat wilt.

Specifieke vragen? Laat het ons weten!

Uiteraard kunnen we niet alle informatie op onze website zetten. Veel problemen zijn immers heel specifiek voor uw situatie terwijl andere problemen niet zomaar op te lossen zijn, maar bepaalde expertise vereisen. Er is immers zeer veel variatie mogelijk. Het ene huishouden zal een compleet andere meterkast hebben dan een ander huishouden. Neemt u daarom gerust contact met ons op wanneer u vragen of problemen hebt die onbeantwoord blijven. We denken graag met u mee om een oplossing te zoeken voor uw probleem.